Περιβάλλον/Κέρκυρα

Η Κέρκυρα,
η οικογένειά μας
και η ελιά

Από την αρχαιότητα, η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, είναι μια γέφυρα πολιτισμών, ανθρώπων και γεύσεων. Τόπος γνωστός για την ομορφιά του, τις αξίες του και την κουλτούρα του.

olithea-picture of packaging

olithea-whole-team

Η ελιά έχει κατοικεί αιώνεες εδώ, προσφέροντας τα δώρα της. Ο πραγματικά εντυπωσιακός Κερκυραϊκός ελαιώνας είναι γνωστός από τον 17ο αιώνα.

Η Κέρκυρα είναι πολλά περισσότερα, από όσα απλώς μπορεί να δεί κάποιος. Είναι ένα μέρος με ισχυρή προσωπικότητα. Πρέπει να τον επισκεφτεί κανείς, για να τον καταλάβει. Να το αφήσει να του μιλήσει στα μάτια και στην καρδιά. Να το ζήσει και να το απολαύσει. Η τοπική κουζίνα είναι απλά απίστευτη, τόσο γευστική και πλούσια, τόσο υγιής. Θεμέλιό της, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται αποκλειστικά εδώ, σε αυτό το νησί.

Το μικροκλίμα του, η αύρα της θάλασσας, ο αέρας από τους λόφους, συνεργάζονται αρμονικά σε μια "συνωμοσία" για να παράγουν αυτό το μοναδικό φρέσκο ​​χυμό.

Οι ρίζες της οικογένειάς μας συνδέονται άμεσα με την Κέρκυρα και “μπλέκονται” δημιουργικά με τις ρίζες των ελαιώνων μας. Η παραγωγή ενός μοναδικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ήταν μια αναπόδραστη ανάγκη για εμάς. Μια φυσική εξέλιξη, παρούσα σε κάθε σταγόνα από το καλύτερο ελαιόλαδο που παράγει η γη μας.

Το "Olithea" είναι ένα αυθεντικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κέρκυρας, φτιαγμένο από Κερκυραίους (και μια Ελβετίδα), για όλους εσάς.

Περιβάλλον/Ποικιλία

terroir-variety-01
terroir-variety-02

“Λιανολιά”, η “πηγή” του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μας

Από εδώ ξεκινούν όλα. Από την ποικιλία μας, τη περίφημη “Λιανολιά”, που διάλεξε να ζεί και να καρπίζει μόνο σἀυτόν το τόπο. Είναι κι’αυτή αυτόχθον κάτοικος Κέρκυρας. Μια ποικιλία με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που δεν μοιάζει με καμμιά άλλη ελληνική ή ξένη ποικιλία.

Όπως και οι κάτοικοι του νησιού μας, έτσι και η Λιανολιά δεν είναι εύκολη ούτε βολική. Πρέπει να την κερδίσεις και να σε εμπιστευτεί. Μόνο τότε, θα ξεδιπλώσει όλες τις γευστικές και αρωματικές αρετές της. Μόνο τότε θα δώσει λαμπερό, φυσικό χυμό από τους καρπούς της τόσο πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Και τότε ξέρεις πως άξιζε κάθε κόπο, κάθε φροντίδα.

Περιβάλλον/Δέντρα

DSC_5101

Ευτυχισμένα δέντρα σημαίνει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας

Κάθε δέντρο μας είναι ένα μικρό, αυτάρκες σύστημα που παράγει ζωή. Αν πραγματικά δώσεις την προσοχή σου όπως πρέπει, σχεδόν θα το ακούσεις να σου ψυθιρίζει τις ανάγκες και τα όνειρά του.

Το κάθε ένα έχει μια ιστορία να διηγηθεί, μια πραγματικά παλιά ιστορία.

Όλα τα δέντρα του ελαιώνα της οικογένειάς μας είναι φυτεμένα με αγάπη από χέρι ανθρώπων που ήξεραν και κυρίως ένοιωθαν τη γη τους. Κάθε γενιά μαθαίνει από την προηγούμενη ακριβώς πως να τα κρατήσει χορτασμένα και ευτυχισμένα.

Και οι σύγχρονες προδιαγραφες της οργανικής γεωργίας επιβάλλουν την καλή υγεία κάθε δέντρου μας και εγγυώνται την υψηλή ποιότητα κάθε καρπού τους.

Περιβάλλον/Τελετουργία

Τελετουργία

H διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, γνωστού για τις θρεπτικές και τις θεραπευτικές του ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια, είναι μια πραγματική “ιεροτελεστία”.

decoration-olives-white

Συγκομιδή

DSC_5063
decoration-bird-gold

Μαζεύουμε τις ελιές από κάθε δέντρο ακριβώς τη στιγμή που είναι όσο ώριμες πρέπει για να δώσουν τον καλύτερο χυμό τους. Τις πέρνουμε από τα δέντρα μας χωρίς να τα τραυματίζουμε και τις διαλέγουμε με το χέρι, μία μια. Μόνο οι καλύτερες θα φτάσουν στο ελαιοτριβείο όσο γίνεται πιο γρήγορα για να γίνουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Olithea.

  Έχουμε
τον κόσμο
για ορίζοντα μας

DSC_5029

Παραγωγή

O “υγρός χρυσός” μας απαιτεί πραγματική τέχνη στην παραγωγή του. Αν και δείχνει απλή διαδικασία, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί πλήρη προσοχή. Από την μεταφορά και το πλύσιμο μέχρι την έκθλιψη και την αποθήκευση, οι συνθήκες πρέπει να είναι ιδανικές και η θερμοκρασία πραγματικά χαμηλή. Για μας ο όρος “εξαγωγή εν ψυχρώ” δεν είναι ισχυρισμός, είναι επιβεβλημένη πραγματικότητα. Στόχοι μας είναι η φρεσκάδα και η τέλεια ποιότητα, όχι η ποσότητα.

Εμφιάλωση

Όταν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας ηρεμήσει στη δεξαμενή του σε ιδανικές συνθήκες και περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους που πιστοποιούν την χαμηλή οξύτητα και τα διατροφικές αξίες του, μετρηθούν οι εντυπωσιακά πλούσιες πολυφαινόλες, οι άριστες οργανοληπτικές ιδιότητές του, και διαπιστωθεί το πικάντικο, το πικρό και το φρουτώδες του, ακολουθεί η τελική φάση της εμφιάλωσής του. Η τόσο ξεχωριστή φιάλη του, αντάξια της υψηλής ποιότητά του, το προφυλάσσει και διατηρεί φρέσκια κάθε σταγόνα του, μέχρι τη στιγμή που θα το απολαύσετε στο τραπέζι σας.

DSC_5108
olithea-collecting-olives