ΙΣΤΟΡΙΑ/ΑΠΟΣΤΟΛΗ
“Λιανολιά”
γηγενής Κέρκυρας
Mονοποικιλιακό
Ψάχνουμε αδιάκοπα και παθιασμένα για το πιστοποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που χαρίζει απόλαυση, μακροζωία και ευεξία σε όλους, καθημερινά!


Ένα θαυμάσιο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που εξελίσσουμε κάθε μέρα!
ΙΣΤΟΡΙΑ/ΟΡΑΜΑ
Το χωριό μας, ο Άγιος Ματθαίος στην Κέρκυρα, είναι γνωστός για το ποιοτικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό του. Εδώ, καλλιεργούμε τα δέντρα μας και ελέγχουμε προσεκτικά κάθε στάδιο από τους οικογενειακούς ελαιώνες μας μέχρι το τραπέζι σας για να σας χαρίσουν το φρέσκο χυμό τους, γεμάτο υγεία, πολυφαινόλες και πολύτιμα αντιοξειδωτικά.
Η καθημερινή φροντίδα μας για κάθε αιωνόβιο ελαιόδεντρο της ποικιλίας “Λιανολιά”, για κάθε ξεχωριστό καρπό που διαλέγουμε με το χέρι, εμπνέεται από την αφοσίωσή και το πάθος μας.
Δημιουργούμε κάθε προϊόν μας με υπερηφάνεια, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση αιώνων στην ελαιοκαλλιέργεια του τόπου μας, με την τεχνολογία και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και διαδικασίες ελέγχου, προσηλωμένοι στην ευεξία και στην μακροζωία κάθε καταναλωτή που μας εμπιστεύεται. Και δεν σταματάμε να γινόμαστε καλύτεροι, κάθε μέρα.

ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΡΑ & ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ
Μια Ελβετίδα στην Κέρκυρα
Γνώρισε την Σάντρα
Ένας Κερκυραίος από την Ελβετία
Γνώρισε τον Άγγελο

Μια Ελβετίδα στην Κέρκυρα
Το να ζείς και να καλλιεργείς ελιές στην Κέρκυρα, στην Ελλάδα, ακούγεται εξωτικό όταν είσαι από την Ελβετία. Άλλος τόπος, άλλη κουλτούρα, άλλοι άνθρωποι. Ακόμη και ο καιρός είναι άλλος! Βέβαια, οι Ελβετοί είναι πια μπροστά στην κατανάλωση ελαιολάδου από όλους σχεδόν τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Γνωριζόμαστε με την Μεσογειακή διατροφή και τη βάζουμε στην καθημερινότητά μας. Καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντική είναι για την υγεία την δική μας μας και όσων αγαπάμε.
Εγώ προσωπικά είχα ένα λόγο παραπάνω: είχα το ελαιόλαδο μέσα στο σπίτι μου γιατί την Ελλάδα, τη Κέρκυρα δεν την αγάπησα μόνο, την παντρεύτηκα! Και είχα την ευκαιρία να δω με τα μάτια μου πώς φτιάχνεται το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την αγάπη αυτών των ανθρώπων για τα δέντρα, για τον καρπό και για τον θαυμάσιο χυμό τους.
Έτσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια ζωής ως οικογένεια, να κάνουμε την ελιά και το ελαιόλαδο, κέντρο της κάθε μέρας μας και την Κέρκυρα, αυτόν το μαγικό τόπο, σπίτι μας ήταν τόσο φυσιολογικό που δεν δίστασα στιγμή. Νάμαι λοιπόν, μια Ελβετίδα στην Κέρκυρα, ανάμεσα σε δέντρα που ζουν εδώ μαζί με τους ανθρώπους αιώνες ολόκληρους. Αυτή την εμπειρία πραγματικά αξίζει να γευτείτε και να την βάλετε στο τραπέζι σας.

Ένας Κερκυραίος από την Ελβετία
Είμαι τυχερός: γεννήθηκα στην Κέρκυρα, μέσα στις ελιές. Σαν παιδί έπαιξα μέσα στους ελαιώνες μας και έμαθα να φροντίζω αυτά τα υπέροχα δέντρα από πολύ μικρός. Τα είδα να ανταμοίβουν όσους τα αγαπούν και τα σέβονται.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις ελιές μας ήταν στο καθημερινό τραπέζι μας, όπως είναι για κάθε ελληνική οικογένεια. Ζυμωνόμαστε μαζί του, αιώνες τώρα. Και φυσικά δεν βγήκε, ούτε όταν η ζωή με έφερε στην Ελβετία, που με φιλοξένησε σαν δικό της άνθρωπο, δεύτερη πατρίδα. Αγάπησα πολύ τη χώρα και πιο πολύ τους ανθρώπους της. Γιαυτό, όπως κάνεις με τους δικούς σου ανθρώπους, θέλησα να τους μάθω πόσο σημαντικό, γευστικό και υγιεινό είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κέρκυρας.
Μα η ελιά μέσα μου, με φώναζε πίσω. Είναι στο DNA, δεν γίνεται να αποκοπείς. Έτσι, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος ζωής για μένα και τη σύντροφό μου, τη Σάντρα που με τη σειρά της βρήκε μια δεύτερη πατρίδα. Η κάθε μέρα έχει άλλη αξία όταν ξυπνάς μέσα στη φύση, μιλάς με τα δέντρα σου και φτιάχνεις κάτι τόσο μοναδικό όσο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας. Αυτό είναι το δώρο μας σε κάθε οικογένεια, σε όλο το κόσμο.
“Elia”, η φρουρός των ελαιώνων
Διακεκριμμένο μέλος της Ομάδας της “Olithea”, η “Ελιά” έχει ενεργό ρόλο στην καλλιέργεια και στην παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μας. Tίποτε δεν περνάει απαρατήρητο, τίποτε δεν μένει ασχολίαστο από την ημίαιμη Λαμπραντόρ που απολαμβάνει τη ζωή της στον ελαιώνα, έχοντας ξεφύγει με την υιοθεσία της από τον δρόμο όπου βρέθηκε.