Κερκυραϊκό Μπιάνκο

Υλικά 

4 φιλέτα από λαυράκι η οποιοδήποτε λευκόσαρκο ψάρι.

1 κιλ. πατάτες 2 καρότα 1 σέλερι 5 σκελίδες σκόρδο

100 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας

2 λεμόνια

Χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαϊντανό προαιρετικά

 

Εκτέλεση 

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες μαζί με τα καρότα και το σέλερι για δυο λεπτά. προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα σε φετούλες ψιλές Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό.

 

Αφήνουμε να πάρει μια βράσει για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τοποθετούμε τα φιλέτα από πάνω προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται.

 

Βράζουμε χαμηλά περίπου 35 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.

 

Κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού ο χυμός του λεμονιού και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και τέλος ελαιόλαδο olithea.

olithea-picture of packaging