Λαβράκι Νερατζοσαλάτα

Υλικά 

 

4 πορτοκάλια 

Χυμό από ένα λάιμ 

20gr τζίτζερ 

1 σκελίδες σκόρδο 

1 λαβράκι 

Αλάτι 

Ζάχαρη 

1 πιπεριά τσιλι 

1 κρεμμύδι φρέσκο 

 

Εκτέλεση 

Για το λαβράκι: 

Φιλετάρουμε το λαβράκι, πασπαλίζουμε πολύ καλά με το αλάτι και την ζάχαρη (80%αλάτι, 20%ζαχαρη) και το αφήνουμε στο ψυγείο για 35 λεπτά τουλάχιστον.. ξεπλένουμε σε νερό με πάγο και στεγνώνουμε καλά..κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς το δέρμα. 

 

Για την βινεγρέτ. 

Ανακατεύουμε τους χυμούς απ το πορτοκάλι και το λάιμ με το σκόρδο και το τζίντζερ προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αλάτι. 

Τοποθετούμε σε πιάτο το ψάρι μας και ραντίζουμε με την βινεγκρέτ, στολίζουμε με πολύ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και πιπεριά τσίλι. Τελειώνουμε δίνοντας το άρωμα με ελαιόλαδο olithea.

olithea-picture of packaging