Γκασπάτσο ελληνικής σαλάτας

Υλικά 

• 100 γρ φέτα

• 400 γρ ώριμες ντομάτες

• 1 πράσινη πιπεριά

• 1 αγγούρι

• 6 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

• κρεμμύδι μέτριο

• 1 κ. σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε κι όλα υπόλοιπα τα λαχανικά, κρατάμε μια μικρή ποσότητα, πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ, μαζί με το κρεμμυδάκι και 2 ασπράδια από αυγό και περνάμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι. Αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε τα ασπράδια με δύο φέτες ψωμί του τόστ.

Ρίχνουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και πολύ λίγο ξίδι, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τη φέτα σε μικροσκοπικά κυβάκια και σερβίρουμε από πάνω η φτιάχνουμε μια μικρή χωριάτικη σαλάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, αρωματίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο olithea

olithea-picture of packaging